Sidan är under uppbyggnad, mer produkter läggs till kontinuerligt
Välkommen till vår butik!
Enkla vinrecept
Här har vi samlat lite recept på de vanligaste sorterna frukter och bär som man kan göra vin på:
Äpple
13 kg äpplen
500 g krossade nypon
5 kg socker
Päron
13 kg päron
6 kg socker
Jordgubbar
8 kg jordgubbar
6 kg socker
Hallon
10 kg hallon (skogshallon ger mer smak)
6 kg socker
Björnbär
10 kg övermogna björnbär
6 kg socker
Körsbär
8 kg körsbär
6 kg socker
Blåbär/Lingon
6 kg blåbär
4 kg lingon
6 kg socker
Fläderblom
2-3 liter fläderblommor (lätt pressat, utan själkar)
1 kg russin
Saften från 4 citroner
6 kg socker
Fläderbär
6 kg fläderbär
Saften från 3 citroner
6 kg socker
Krusbär
7 kg krusbär
6 kg socker
Vinbär
3 kg röda vinbär
3 kg svarta vinbär
6 kg socker
Slånbär
6 kg slånbär (frostnupna, eller frys och tina)
6 kilo socker
Plommon
10 kg plommon (mosade, utan kärnor)
6 kg socker
Vindruvor
10 kg vindruvor (syrliga, mosas)
4,5 kg socker
Nypon
7 kilo nypon (krossas)
Saften från 3 citroner
6 kg socker
Björksav
18 liter björksav (se nedan)
1 kg russin
Saften från 8 citroner
5,5 kg socker
Efter lövsprickningen: Borra ett litet hål, ca 2-3 cm djupt, i en björkstam. Stoppa in en slang vars andra ände går till en 5- litersdunk. Täta runt öppningen i dunken.
Ta max 5 liter från varje träd, täta ordentligt med träplugg eller kork efteråt. Tänk på att allemansrätten inte gäller björksav!